En slankekur er ikke bare en slankekur, det er for mange en omlægning af en usund livsstil. En livsstil bygget på junk-food og alt for meget sukker. For meget sukker stammer typisk fra sodavand, der er store mængder sukker i disse. Det handler naturligvis ikke blot om at skifte til et light produkt, men om at lægge alle disse dårlige vaner bag sig og begynde et nyt liv. Et liv med sundhed og gode spisevaner.

Det handler om at have et mål med en slankekur, det nytter ikke bare at sige at man nu vil tabe sig, men det er vigtigt at sætte et tal på, således man kan måle om man nærmer sig samt hvor lang tid der er igen. Eksempelvis kan et mål være at tabe sig 10 kg. Det er nemt at måle når de 10 kg er nået. Når man så har besluttet sig at man vil gå på slankekur er det vigtigt at smide alle usunde ting man har i huset ud, således man ikke bliver fristet til at spise af den hjemmelavede is i et svagt øjeblik.

Når man har styr på de madvarer man har i huset er tiden kommet til at finde ud af hvordan man vil gribe det an, skal man fokusere på en kostomlægning eller et træningsprogram for at komme ned i vægt. Måske skal man gøre begge dele. Det væsentlige er blot at man beslutter sig for en af tingene og derefter fokuserer udelukkende på den. Det nytter ikke hvis man samtidig med at gå på slankekur vil træne til en halvmaraton, de to ting modarbejder hinanden. Er det motion man fokuserer på er det vigtigt at man ved at motionen udøves for vægttabets skyld og ikke for motionens skyld – man vil ikke blive bedre til at løbe når man er på kur.