Vi danskere er gode til at rejse ud i verden. Vi elsker det. Og ja, kom ikke og fortæl mig, at du ikke bryder dig om at opleve nye steder. Se smukke landskaber. Smage fremmed mad. Se, hvordan de lokale mennesker gebærder sig i deres hverdag – og til deres fester. Rejser er en stor del af vores liv. Og nej, vi har intet imod at indrømme, at vi også gerne bruger lang tid på at planlægge vores rejseprogram. Nogle planlægger for et helt år. Andre for et par måneder ad gangen.

Afbudsrejser er populære

Nogle benytter sig af mange af de tilbud på afbudsrejser, der findes. Så de planlægger slet ikke. De tager afsted, når de finder en afbudsrejse, der frister dem. Andre, igen, har det bedst med at købe charterrejser. De føler sig mere sikre, når de køber charterrejser. Og det er forståeligt: De skal ikke selv finde logi, når de når frem til deres destination – eller booke den på forhånd, uden egentlig at have garanti for, at det logi, de tror de køber, faktisk også er i den stand, som billederne på bookingsitet viser.

Prisbevidste turister

Andre igen har – eller skaber – det store overblik: De undersøger, hvad der findes på markedet: Søger efter billige flybilletter – eller decideret billige rejser til en bestemt destination. De skriver sig op til nyhedsbreve. Afventer og slår til, når der dukker en rejse op, som passer ind i deres planer.

Uanset hvordan vi får lavet vores rejsearrangementer – via et site eller et bureau, så er vi gode til at rejse. Og vi bliver bedre og bedre til at forstå andre kulturer. Men: Hvorfor kan vi ikke blive lidt bedre, så, til at acceptere, at vi bor i et samfund, hvor mange forskellige kulturer skal eksistere side om side? Vores rejser burde da have lært os en masse om tolerance.

Kategorier: Generelt