Jeg skal have fat i noget emballage, så jeg kan sende en ordre, jeg har fået.
Jeg har en lille shop på nettet, som sælger hjemmelavede glassmykker. Det tager lang tid at lave dem, og jeg sælger dem ikke billigt. Derfor skal de også sendes til kunderne på en sikker måde, så de ikke går i stykker undervejs. Jeg har kunder fra hele verden, og nede på posthuset kender de mig efterhånden ret godt. De kommer altid med en bemærkning om, at jeg bør købe æskerne, jeg pakker smykkerne ind i, hos dem. De er bare vanvittigt dyre, og jeg tvivler på, at de er bedre end dem, jeg har fundet hos en specialforretning, som jeg handler i. Det er Jakodan Emballage, jeg bruger i øvrigt.

Æsker fra posthuset?

Æskerne, de sælger på posthuset, er i øvrigt for store, så hvis jeg købte dem og brugte dem som emballage, så skulle jeg også købe massevis af fyld, så smykket ikke slår sig under rejsen til min kunde. Nogle gange kan jeg nøjes med at sende varen i en konvolut. Man kan få konvolutter, som indvendigt har bobleplast. De er ret gode. De er også billigere at sende, fordi de ikke kan tage så meget vægt, som en æske kan.

Jeg kan godt lide først at pakke smykkerne ind i bobleplast. Så ved jeg, at de ligger blødt og sikkert. Derefter lægger jeg dem som regel i en æske, som jeg så pakker ind i gavepapir. Den bliver så lagt i en plasticpose, hvori jeg også lægger en lille, bitte gave – fx en karamel eller et stykke viskelæder. Der er mange af mine kunder, som har skrevet og sagt tak for den lille gave. Bagefter kommer posen i en konvolut, eller i en kasse, som jeg så skriver adressen på. Sommetider skal der lidt fyld i kassen, så posen ikke ramler rundt.

Paprør er gode

Det kan også hænde, at jeg bruger et paprør som gaveæske. Det er mest, hvis kunden har bestilt et aflangt smykke, fx en af de store brocher, jeg laver. De brocher er meget lange og tynde, og de bliver oftest brugt som smykke på en frakkes revers. Jeg fandt ud af, at til den slags smykker er et paprør det bedste at pakke dem pænt ind i. De bliver naturligvis viklet ind i bobleplast først. Jeg vil ikke risikere, at det knækker undervejs.

Forleden, da jeg var inde for at købe et paprør, så jeg, at man kan få trekantede paprør. Det satte en masse ideer i hovedet på mig. Det vil nemlig være perfekt til et nyt design, jeg arbejder på. Jeg vil nemlig i gang med at udvikle en 3-dimensionel broche. De forskellige komponenter skal kunne bevæge sig i forhold til hinanden, uden at de støder sammen og går itu. Det trekantede rør fik bare lige sat tankerne i gang. Det kan nemlig være lidt op ad bakke at gå alene med en idé. Der sker tit det for mig, at jeg går i stå med idéen. Men røret her fik min fantasi til at løbe ekstra hurtigt med mig.

Kategorier: Generelt