Jeg har besluttet at tage på en skiferie til Italien. Ned til de italienske alper: Skal nyde solen og lyset og skinnet fra sneen. Egentlig ikke for at stå på ski, mere for at få ny energi, så jeg kan komme igennem resten af vinteren.

Her i februar er der mange, der tager på skiferie netop, fordi det er en måde at få sol og lys. Det er en vej til at bryde ud fra den her rutine i en grå og kold vinter.

Østrig dur også

I virkeligheden har jeg været på mange skiferier i Østrig, men jeg har aldrig været på skiferie i Italien. Det bliver spændende at komme derned. Se, hvordan Dolomitterne er at stå på ski i.

Render op på loftet og finder min kuffert med skiudstyr frem. Hiver den med ned for at se, hvad jeg er nødt til at få købt inden afgangen på torsdag. Skibukserne er ok, jeg købte dem sidste år, så der burde ikke være problemer med dem. Gore-tex, vandafviselig og man kan svede i dem. Det samme gælder skijakken.

Jeg har ikke en hjelm. Det står dog på min liste, at jeg skal have købt en. Så jeg ikke skal leje sådan en. Hader at få andres sved i mit hår! Videre med at se mit  udstyr igennem. Jeg vil gerne være godt forberedt til turen. Når ned til undertøjet – uf – her har været møl, så jeg må altså på nettet, og finde skiundertøj, der ikke kradser på huden.

Hader, når ulden kradser. Men det skal altså være lavet af uld, så det bedre absorberer sveden. Havde engang prøvet med bomuldsundertøj. Det gik bare ikke – jeg svedte og blev lynhurtigt kold og forfrossen og kom hjem fra den skiferie med en kæmpe forkølelse, som varede i mere end 2 uger. Det var ikke sjovt.

Solbriller på ski

Jeg kan ikke finde mine solbriller – jeg har da ellers for nylig købt et par flotte crossrange med udskiftelige dele, så jeg kan tilpasse dem, men hvor er de? Skiferie uden solbriller går bare ikke. Lyset kan være rigtig stærkt og blændende. Kan ikke finde de briller – øv, de var faktisk ret dyre. Men hellere bruge pengene på god kvalitet end at stå der og blive blændet.

Nå, solbriller, undertøj og hjelm er foreløbigt kommet på listen over indkøb, jeg skal have gjort, inden skiferien kan begynde. I år må jeg altså også huske at købe en god solcreme. Fik brændt kinderne godt sidste år. Det er grimt at komme hjem efter en skiferie til Italien med brændte kinder – jeg lignede en omvendt vaskebjørn, hvis du forstår, hvad jeg mener.

Min indkøbsliste er ved at blive lidt for lang, men der er ikke mere, jeg skal have købt, inden vi tager afsted på weekendski? Jeg glæder mig utroligt. Elsker at stå på ski, og hvis der ikke er sne nok, så vil en lang vandretur også være fint. Og så er der lige det der med maden. Jeg er virkelig pasta-fan så mon ikke, at vi får en god oplevelse? Altså bare tanken om det – en lokal omskrivning af spaghetti med friskkværnet, sort peber og lidt olie … efter en dag på pisterne. Himmelsk.

Bedste rejsebureau til skiferie?

Og succes med en god skiferie eller skirejse? Vi bruger altid dem her: https://www.skirejser.dk/

Kategorier: Generelt