Der er travlhed på kontoret i dag. Deadline er kl. 15:00. Vi skal have afleveret projektforslaget. Det betyder i virkeligheden, at vi har en intern deadline, der hedder kl. 13. På det tidspunkt skal alt være færdigt. Alle tegninger og beskrivelser skal være plottet og printet ud. Det hele skal samles og bindes sammen, så vores leder kan nå at køre hen til ministeriet med forslaget og få et referencenummer, som fungerer som bevis for, at projektforslaget er blevet afleveret til tiden.

Projektforslaget handler om et stort, nyt hospital, som skal bygges. Vi har ret store chancer for at få kontrakten, men er selvfølgelig godt klar over, at der vil komme indvendinger fra nogle af vores konkurrenter. Vi håber, at juryen, som skal bedømme forslagene de får ind, vil se, at vores konsortium har den nødvendige erfaring.

Ren panik

Lige nu er der panik. Sekretæren, som har ret meget erfaring med at styre alt og alle i den her slags, situationer er ved at skrige. Hun kan ikke finde 2 af de cv’er, der skal vedlægges. De skal jo også med ind i projektforslaget. Som bilag nr. IV.

Hun leder som en gal i alle de mapper med cv’er fra tidligere projektforslag efter dem, hun ikke kan finde. De er ikke til at finde nogen steder. Hun beder mig om at hjælpe sig. Beder mig om at sende en mail til de to personer, som hun mangler cv’erne fra. De skal sende hende et nyt CV inden kl. 12:00. Jeg får sendt mailen til dem. Føler, at jeg er lidt i vejen. Du ved, jeg kan ikke bidrage med noget fornuftigt til at få hele projektforslaget samlet – og vil heller ikke forstyrre dem, der virkeligt løber hurtigt nu.

Thermotec og Estrich

Jeg sætter mig ved min PC og begynder at filtrere al den korrespondance, vi har haft vedrørende projektet. Lægger den ind i mapper, der henholdsvis handler om ’medarbejdere’, ’tilbud’, ’budget’ og ’diverse’. Medarbejder-mappen får lagt al korrespondance omkring cv’er lagt ind. I ”tilbud” lægger jeg alle de mails, vi har fået på forespørgsler om materiale og ydelse. Fx tilbuddet på de der Estrich slidlagsgulve og den underliggende isolering fra Thermotec.

Undergulve spiller en afgørende rolle i både reguleringen af varmeforbruget og vedligeholdelsen af et sundt indeklima i en bygning. Det er vigtigt at forstå, hvordan et velfungerende undergulv bidrager til disse aspekter, og hvorfor det er væsentligt at give dette konstruktionselement den nødvendige opmærksomhed under byggeriet og ved renoveringer.

Undergulvets rolle i varmeregulering

Et undergulv bidrager væsentligt til en bygnings termiske isolering. Det fungerer som et ekstra lag isolering mellem jorden eller den underliggende konstruktion og boligens indre rum. Hvis undergulvet er korrekt isoleret, vil det hjælpe med at holde på varmen om vinteren og holde boligen køligere om sommeren. Dette reducerer behovet for opvarmning og nedkøling, hvilket igen kan føre til betydelige besparelser på varmeregningen.

En anden væsentlig faktor er forebyggelse af varmetab. Uden et velfungerende undergulv kan varme let sive ud gennem gulvet, især hvis gulvet er i direkte kontakt med jorden eller en kold kælder. Dette varmetab kræver mere energi for at opretholde en behagelig temperatur i hjemmet, hvilket øger energiforbruget og dermed varmeregningen.

Undergulvets betydning for indeklimaet

Et godt undergulv bidrager også til at opretholde et sundt indeklima. Det skyldes, at undergulvet kan hjælpe med at kontrollere fugtniveauerne i en bygning. En fugtig kælder eller jordbund kan overføre fugt til resten af huset, hvilket kan føre til problemer med skimmel og dårlig luftkvalitet. Ved korrekt at isolere og tætne undergulvet kan man reducere denne fugtoverførsel og dermed minimere risikoen for fugtrelaterede problemer.

Desuden kan et veldesignet undergulvssystem bidrage til bedre lydisolering. Det kan dæmpe lyden fra fodtrin og andre lyde, hvilket skaber et mere stille og behageligt hjemmemiljø. Dette er særligt vigtigt i fleretagers bygninger, hvor lyd let kan overføres mellem etagerne.

Organisering hjælper

Tilbuddet på vinduer kommer også ind i den mappe. ”Budget-mappen” giver sig selv. I ”Diverse” lægger jeg alle de mails, som jeg ikke lige kan afgøre, hvad er. Imens jeg filtrerer indbakken og placerer mails i de rigtige mapper, finder jeg de to cv’er, som vores sekretær mangler. Jeg fortæller hende, at jeg har fundet dem. Printer dem ud og giver dem til hende. Hun kaster et hurtigt blik på dem. Nikker og smiler.

Bagefter går hun hen og lægger dem i den rigtige bunke af papirer. Hun er næsten klar til få hele stakken kopieret så forslaget kan blive afleveret – i 5 eksemplarer. Ham den anden medhjælper er ved at folde nogle af de store tegninger sammen. Han fumler lidt med det. Jeg går hen og hjælper ham. Er der noget, jeg har lært som praktikant her, så er det at folde store tegninger i størrelse A0 rigtigt sammen.

 

Kategorier: Generelt