Jeg får gået en hel del km hver dag. Jeg arbejder i Københavns lufthavn og står for check-in og boarding af passagerer. Selskabet, jeg arbejder for, har mange afgange hver dag, og om sommeren er der ekstra tryk på. Så er det, at vi næsten ikke kan nå frem og tilbage mellem tjek ind og gaten. Flyene afgår som regel fra afsnit A, og der er langt at gå ud til. I sommerperioden har vi fået lov til at bruge elektriske løbehjul. Det er en stor lettelse for benene, men kan være lidt bøvlet. Der er jo ekstra mange passagerer, som er helt i deres egen verden. De hører ikke, hvis jeg ringer med klokken for at komme forbi. Det kan også være, at de går, og joker med hinanden og griner højt – sådan rejsefeberagtigt.

Ikke desto mindre, så er løbehjulene en hjælp. Jeg har regnet ud, at på en dag sparer det mig en lille, halv time, når jeg ikke skal gå ud til gaten. Og det gør også, at jeg ikke er så træt og øm i fødderne. Vi skal jo have uniformerne på. Og der er altid hæl på skoene.

Fuld fart = Skadestuen kalder

Vi må ikke køre i fuld fart på løbehjulene, selvom de faktisk kan være ret hurtige. Vi skal holde en fart, så vi kan nå at svinge uden om rejsende, der ikke hører os. Klart. Vi skal jo ikke have ulykker og sagsanlæg. Så vi holder et tempo, som ligger lige over almindeligt gangtempo. Så kan de rejsende få lov til at slentre.

Jeg har ikke haft en ulykke med løbehjulet endnu. Lige da vi fik dem, var det dog ved at gå galt. På det tidspunkt var jeg ikke så god til at køre på det. Det hele var nyt. Men da jeg lige syntes, at jeg havde fået styr på fart, og hvordan bremserne virker, så løber der en lille dreng ud foran mig. Hård opbremsning og hop af løbehjulet. Drengen var på vej hen til sin mor, som sad på bænken på den anden side i korridoren. Det løb koldt ned ad ryggen på mig. Jeg kunne have skadet ham. Moren blev selvfølgelig forskrækket, da hun så det, men heldigvis skete der ikke noget. Drengen fik besked på at holde sig tæt til hende.

Rutineret

Nu er jeg meget mere rutineret i at køre på løbehjul. Det er faktisk sjovt. Ja, man skal holde øjnene åbne, men det skal man jo også i en bil. Det er bare teknikken, som er lidt anderledes. Det lærer man hurtigt.

Det er egentligt underligt, at man ikke kan købe løbehjul, som man kan bruge i offentligt rum. Fx på cykelstierne. Så det undrer mig, at man gerne må bruge dem her i lufthavnen, eller på et hospital. Det kan jeg ikke se logikken i. Men det er vel bare et spørgsmål om tid, før end man kan bruge et løbehjul på gaderne også. Jeg har set, at nogle kører på segways – på gaden. Et løbehjul er da ikke mere farligt end sådan én eller et par rulleskøjter for den sags skyld?

Kategorier: Generelt