Hjemmesko er mange forskellige ting. Som ordet antyder, så taler vi om sko til brug derhjemme – dvs. indenfor. Der findes mange forskellige hjemmesko på markedet. De kan bruges i forskellige sammenhænge og nogle af dem er specielt lavet til brug i særlige rum i huset.

Fx findes der hjemmesko, som er særligt fremstillet til brug i fugtige rum, fx i badeværelset eller i svømmehallen. Gulvet kan nemlig være fugtigt efter et hurtigt bad. Helt sikkert er det fugtigt, og så er det rart, at skoene ikke skrider, og at de er nemme at tage på. Den slags sko fremstilles i gummi, som ikke tager skade af fugten.
Den slags sko kan fås med en strop over vristen. De kan også en strop mellem storetåen og de øvrige tæer. Vi kender dem som klipklappere.

Andre er beregnet til ren hygge hjemme i dagligstuen. De kan fås i flotte eller sjove designs. De bliver brugt som fodvarmere. Det er nemlig vigtigt, at vi holder fødderne varme. Kolde fødder kan nemt føre til forkølelse.

Til kvinder

Hjemmesko til kvinder kan have et meget feminint design. De kan fx være pyntet med broderier, sløjfer eller knapper. De kan være meget farvestrålende. De bliver oftest fremstillet af bløde materialer, såsom lammeskind, uldgarn eller filt. Som regel har de også en tynd sål, som forhindrer, at man skrider.

Til mænd

Mændenes hjemmesko har ikke nødvendigvis et maskulint design, men de er oftest mere afdæmpede i farverne. Se disse som et eksempel: https://www.shepherdshop.dk/shop/hjemmesko-til-herre-6c1.html Til gengæld, så er der mange hjemmesko til mænd, som har et sjovt design. Det kan fx være en hjemmesko, der er fremstillet i de bløde materialer, men som ligner en sko til udendørs brug. Fx en løbesko.

Det er muligt at få hjemmesko, som har en hælkappe, så de ikke falder af. Men der findes også mange uden. Det er den type, vi oftest tænker på som tøfler, eller slippers. De er nemme at få på fødderne og holder tæerne godt varme.

Kategorier: Generelt