Har du husket med jævne mellemrum at rense kondensatoren, spurgte den servicetekniker, jeg havde tilkaldt, fordi vores tørretumbler nægtede at fungere. Nej, det vidste jeg faktisk ikke, man skulle. Vi har selvfølgelig tømt sien nedenfor døren for fnug efter hver eneste tørring, men kondensatoren har jeg ikke skænket en tanke, måtte jeg indrømme.

Sådan en skal rengøres med cirka et par måneder mellemrum, og det er meget nemt, for du tager den bare ud, ligesom jeg lige har gjort, og så spuler du den under bruseren, så fnuggene fra tøjet fjernes.

Det, der er sket her, er, at fnuggene fra kondensatoren har samlet sig i pumpen, så den nu er stået helt af på grund af tilstopning. Den kan jeg ikke rense, så jeg er nødt til at udskifte den med en ny pumpe, sagde teknikeren.

Han gik ud i sin bil, hvor jeg fra vinduet kunne se, at han havde et større lager af reservedele til forskellige hårde hvidevarer, og lidt efter kom han ind med en papæske, der åbenbart indeholdt en ny pumpe til vores tørretumbler. Det tog ham kun få minutter at udskifte den ødelagte pumpe, hvorefter tumbleren virkede perfekt igen.

Man bliver klog af skade, for historien kostede mig godt 800 kroner, så jeg kan godt love, at jeg i fremtiden nok skal huske at få skyllet kondensatoren ren med jævne mellemrum. For ikke at glemme det, vælger jeg at rense den en af de første dage i alle de lige måneder, og jeg starter til februar.

Kategorier: Generelt