Alle som skal have solgt deres bolig skal have lavet en tilstandsrapport og et energimærke af deres bolig. Det har været reglen siden 2010 hvor de nye regler trådte i kraft. Men der er forskel på hvor meget man skal betale for at få lavet dette. Her kan du læse om hvor lidt du skal betale i Nordjylland.

Der er stor forskel på hvilke priser man skal betale for en tilstandsrapport og for et energimærke. Det er typisk en bygningssagkyndig som udfører disse eftersyn og bagefter udarbejder tilstandsrapporten og energimærket.

Der er næsten altid rabat at hente hvis man bestiller begge dele samtidig. Det kan oftest ikke betale sig at give energimærket til en byggesagkyndig og så tilstandsrapporten til en anden. Det kan mange gange betale sig at samle det hele et enkelt sted.

Hvis du er så heldig at bo i et almindeligt parcelhus i Nordjylland så kan du hos JB Bygningsrådgivning i Aalborg få rabat, hvis du bestiller begge dele samtidig. En samlet pris ligger omkring 8.200 DKK (prisen da denne artikel blev skrevet – den kan være ændret siden – tjek på siden for den seneste pris) for at få lavet det lovpligtige energimærke og tilstandsrapport i forbindelse med salg af hus.

Der er mange fordele ved at få lavet en tilstandsrapport og et energimærke hos ovennævnte firma, hvis du får den lavet så er det inklusiv en genbesigtelse – det vil i praksis sige at du får din rapport, du har nu muligheden for at forbedre din bolig efter hvad der står i rapporten og herefter (indenfor samme pris) opdateres rapporten med de seneste rettelser.

Hvis der er noget som huskøbere er meget opmærksomme på er de famøse K1, K2 og K3’ere som er i en tilstandsrapport. Her har man muligheden for at få luget dem ud inden en mulig køber får tilstandsrapporten.