Det fugtige vejr er vist kommet for at blive her i nogle måneder. Desværre. Men, det er jo ikke så galt. Du er vant til nedbør. Og fugtigt, det er der altså overalt i Danmark. Vi har da også lært at skærme os imod fugt. Vi sørger for at vores huse er beskyttet mod fugt – vi har god ventilation og generelt et godt indeklima. Vi har smart regntøj, som vi gerne bruger. Gummistøvler er noget alle kender. Og vi sørger sandelig også for at beskytte vores biler imod fugt.

Fugt kan give rust

Vi er opmærksomme på, at fugt på bilen kan føre til skader. Og vi ved, at fugt kan give rust i bilens undervogn. Vi sender den derfor til undervognsbehandling her hvert tredje eller fjerde år. Det kommer lidt an på, hvad undervognsbehandleren anbefaler.

Det er det sikreste at gøre. Fordi, hvis du ikke sender din bil til undervognsbehandling, så risikerer du, at den ruster – og en rusten bil er meget usikker at køre rundt i. Nogle mennesker har aldrig sendt deres bil til undervognsbehandling. De har en særlig idé om, at de ikke behøver at få den undervognsbehandlet. Det kan måske være, at de har købt bilen helt splinterny. Den er lige kommet fra fabrikken. Og den er strålende fin. De sælger den måske så efter 3 år. Inden den faktisk skal til undervognsbehandling. Dette er en stor fejl.

Også nye biler ruster

Har du lige købt en splinterny bil, så bør du faktisk få den til undervognsbehandling ret hurtigt, efter at du har fået nøglerne til bilen. Faktisk inden for det første halve år. Det er bedst. Og hvorfor det, der er jo garanti på bilen? Der er to grunde, og de hænger sammen:

Den første er, at bilen ikke er produceret til det danske – fugtige – klima. Den anden grund er måden, som den er produceret på. Det sker oftest ved at stålpladerne er blevet stanset ud. Derefter har de fået rustbeskyttelse. Derefter er der blevet boret huller i pladerne, da bilen skulle samles. Disse huller kan være ganske små, men de er steder på bilen, hvor fugt kan trænge ind. Derfor er det bedst at få bilen undervognsbehandlet ret hurtigt. Det sikrer dig.

Find et godt servicecenter

Og hvor kan du så få lavet undervognsbehandlinger? Ja, det kan du overalt i landet. Bare søg på Google. Hvis du bor på Fyn, skal du bare skrive ”Undervognsbehandling Fyn” i søgefeltet. Så får du hurtigt at vide, hvor din bil kan blive behandlet. Der vil være en del servicecentre at vælge imellem.

Det er så din opgave at finde det servicecenter, der ligger tættest på din bopæl – eller dit job. Og ja, du må tale med personalet, om hvilken form for undervognsbehandling, din bil har brug for, så du får den bedste behandling mod rust. Der findes nemlig flere forskellige midler, der kan anvendes. Nogle er mere miljørigtige end andre. Nogle kan endda også sørge for, at der ikke kun behandles imod rust, men kan bidrage til reduktion af støj i bilen.

Så det er sådan set op til dig at bestemme, hvad du skal børe. Men som minimum, så skal bilen behandles imod rust.

Kategorier: Generelt