Jeg vil så gerne holde op med at ryge. Rygning er usundt, det er direkte farligt for helbredet. Rygning er asocialt, fordi ens tøj stinker af tobaksrøg. Og så er det også dyrt. 45,50 kroner for en pakke – det bliver i mit tilfælde til 91 kroner dagligt. Hold da fast, det bliver jo næsten til udbetalingen på en ny, lille bil på et år. Det eneste, jeg kan forestille mig, at rygning gavner, er muligvis tobaksbønderne i Sydeuropa, hvis de altså bliver betalt af tobakshandlerne.

Men det er bare ikke lige helt nemt at holde op med det. Jeg har prøvet flere gange. Jeg har brugt de der plastre, man kan sætte på huden, og jeg har også tygget på tyggegummi med nikotin i. Hver eneste gang er det endt med, at jeg alligevel kommer til at rende ned i kiosken for at købe cigaretter. Min selvdisciplin er ikke stærk nok til, at jeg bare skærer cigaretterne væk, altså sådan i et hug.

Akupunktur?

Jeg har hørt og læst, at akupunktur kan hjælpe. Nu ved jeg ikke, helt præcist hvad akupunktur er. Bare at det er noget med nogle nåle, som akupunktøren stikker på kroppen. Det kan da ikke skade at forsøge. Hvis jeg kan bruge ca. 33.000 kr. om året på at ryge, så har jeg vist ikke nogen undskyldning for ikke at forsøge. Men hvor kan jeg få akupunktur? Som sædvanligt ind på internettet og søge: Akupunktur i Aalborg.
Jeg fandt nogle akupunktører, som jeg vil kontakte.

Migræne

Jeg fandt også nogle spændende artikler om akupunktur. Det bliver blandt andet også brugt til hjælp til migræne. Det overraskede mig. Min kone har nemlig ofte migræne og har ligesom opgivet at forsøge at få gjort noget ved det. Så hun ligger ofte i sin seng i mørke, indtil hun føler sig bedre tilpas. Måske kan jeg overtale hende til at prøve med akupunktur. Så kunne vi måske blive behandlet på samme tid. Jeg vil love hende, at jeg køber den der lille bil, som hun ønsker sig. Rygestoppet kommer til at finansiere bilen.

Jeg talte med min kone om, at vi kunne forsøge at få hjælp til vores problemer med akupunktur. Hun til sin migræne, og jeg til mit tobaksforbrug. Der skulle godt nok en del argumenter til, før hun gav sig. Jeg måtte bl.a. fortælle hende, at mange ’traditionelle’ sygehuse i Danmark faktisk er begyndt at supplere behandlingen af deres patienter med denne alternative behandlingsform. Jeg viste hende også en del undersøgelser, jeg havde fundet, om hvad akupunktur er, og hvad det kan hjælpe på. Hun var meget skeptisk. Men argumentet med, at jeg vil købe bilen til hende, fik hende dog til at love at prøve.

Jeg har ringet til akupunktørerne, som jeg fandt på nettet. Talte med dem om både rygestop og migræne. De var meget positive og forklarede en masse om de gode erfaringer, de har. Én klinikkerne, jeg talte med, kunne godt give os behandling på samme tid, så vi ikke skal frem og tilbage 2 gange.

Mon ikke jeg skulle tale med en fysioterapeut, når eg er der alligevel? I Aalborg er det jo dem her, der er de bedste: https://vejgaardfys.dk/

Kategorier: Generelt