Der er bare ikke nogen som helst tvivl i mit sind. Han skal da have en mixerkande fra Frederik Bagger. Ja, jeg ved godt, at han ikke lige regner med at få sådan en af mig i fødselsdagsgave. Men skal han ikke også have lov til at blive overrasket? Han anser mig jo for at være sådan helt uvidende om, hvad der er på mode. Og jeg ved, at han tror, at jeg ikke bryder mig om at følge med i trenderne.

Jeg er da in

Men han tager altså fejl. Og det må han gerne få at vide – på en venlig måde. Jeg ved nemlig, at der inden for boligindretning er sådan en trend, der går på, at man indretter sig sådan lidt retro-agtigt. Både med barborde i stuerne, smarte radioer med Bluetooth, som ser ud, som om de blev lavet engang tilbage i 50’erne eller 60’erne. Eller møbler, der leder tankerne hen på Børge Mogensen og brugsforeningernes gode tilbud til almindelige borgere.

Så jeg har lige været nede hos isenkræmmeren. Ikke sådan en skærslipper isenkræmmer, men en god og velrenommeret forretning, der sælger køkkenudstyr, stel, bestik, lamper og pyntegenstande. Jeg ved, at de har et stort udvalg af varer fra forskellige designere, og jeg må da også indrømme, at jeg var fristet til at købe mange ting til mig selv. Men det var min lillebrors fødselsdagsgave, det skulle handle om.

Juletroldene

Så jeg valgte at være hård ved mig selv, og ikke købe nogen af de der små juletrolde fra Familien Grandam, som jeg ellers samler på. Det må blive næste gang, jeg finder på en undskyldning for at skulle ind til isenkræmmeren.

Jeg gik derfor hen til forretningens hylder med glasvarer. Der var vaser, kander, glas i alle størrelser og udformninger. Jeg fandt selvfølgelig den der mixerkande, som jeg havde i tankerne.

Åh Frederik Bagger glas er fede

Den stod smukt midt i en udstilling af alle de andre varer fra Frederik Bagger, som forretningen fører. Der var vandglas og glas til cocktails. Faktisk så overvejede jeg at købe cocktailglas til min bror i stedet for mixerkanden. Men jeg var lidt i tvivl, om de ville falde i hans smag. Min bror er jo meget obs på det der med design. Han kan godt lide enkle former. Og selvom cocktailglassene jeg så på, er enkle i deres form, så var jeg ikke sikker på, at jeg ville ramme plet med dem. Så det blev ved mixerkanden. Den er lavet af blyfrit krystal. Og selvom der er nogle udskæringer i glasset, så er kanden alligevel enkel – og meget flot.

Jeg er sikker på, at min bror vil sætte pris på den. Han kan så selv vælge, om han vil bruge den i sammenhæng med de drinks, han serverer for sine besøgende. Eller om han vil bruge den som en pyntegenstand.

Jeg købte derfor kanden. Fik den pakket fint ind. Pigen, der gjorde det, var meget forsigtig med den. Hun fik den viklet ind i beskyttende papir, inden den blev lagt i en æske og derefter pakket ind i fint gavepapir. Nu venter den så bare på, at jeg giver ham den på søndag.

Kategorier: Generelt