Vi flyttede her til Risskov for nogle måneder siden. Jeg fik nyt job på Aarhus Universitetshospital for et år siden. Min kone og jeg har brugt mange weekender sammen her for at finde et hus, vi kunne lide, og som er stort nok til os alle 5 plus en hund. Det lykkedes os, og for 4 måneder siden flyttede vi herind. Hele familien. Børnene er kommet i ny skole, men det er gået godt. De har nogle søde klassekammerater, og vi har da også haft besøg af nogle af deres gamle kammerater fra København i nogle weekender. Så jeg kan roligt sige, at vi er ved at falde godt til her.

Hvad med rengøring?

Jeg har vagter på hospitalet på forskellige tidspunkter. Det har givet mig mulighed for at lære kvarteret, vi bor i at kende. Og jeg har lagt mærke til, at rengøring i Risskov er meget populært: her på vejen, hvor vi bor, er der 5 forskellige husstande, som regelmæssigt får besøg af et rengøringsfirma. De får åbenbart professionelle folk til at hjælpe sig. Det er ret mange husstande ud af de 12 parceller her er. Hvad har de gang i? Jeg kan se, at det er det samme firma, logoet på bilen, er nemlig meget opsigtsvækkende. Det må da koste en formue. Kan det ikke betale sig at hyre en rengøringsdame sådan helt privat – uden om fakturaer og den slags?

Jeg kunne ikke dy mig, men spurgte en dag min nabo om, hvad han betalte for at få gjort rent i sit hus. Flink fyr. Han fortalte mig, at prisen er meget rimelig i forhold til den ydelse, han får. Da han og hans kone begge har meget travlt til hverdag, valgte de at indgå en aftale med rengøringsfirmaet. De kommer i 5 – 6 timer hver 14. dag hos dem.

Pålideligt rengøringsfirma

Vi talte om firmaets pålidelighed. Han var meget begejstret for dem: jo rengøringsdamen, som de sender ud, er den samme hver gang. Hun kender huset og kan derfor nemt finde rundt og har indarbejdet sin egen rutine. Hvis hun af en eller anden grund er forhindret i at komme, gør hun opmærksom på det i tide. Som regel ændrer vi tidspunktet, hun skal komme på, eller også sørger hun for, at vi ved, hvad pigen, der kommer i stedet for, hedder.

Da jeg spurgte ind til, hvor længe de har brugt det bestemte rengøringsselskab, fik jeg at vide, at han har brugt firmaet siden begyndelsen af februar 2018. Vi sludrede videre, han fortalte, at han tidligere havde haft en ældre rengøringsdame til at komme et par timer om ugen, men hun var ved at blive rigtig træt i kroppen – der var vist noget med slidgigt. Hun sagde op.

Jeg var ved at brænde sammen af nysgerrighed, og fik sagt til naboen, at jeg havde lagt mærke til, at der er 4 andre husstande her på vejen, som også bruger det samme firma. Jeg fik spurgt ham, om han vidste hvorfor. Ha, han lo – ’det er, fordi jeg har anbefalet det til dem. Da jeg fortalte om håndværkerfradraget ved sidste vejfest, var der mange, som lige pludselig fik lyst til at slippe for rengøringstjansen lørdag morgen.’

Heldigvis betjener samme firma både Selve Aarhus og omegnsbyer som for eksempel Brabrand og Skejby

Kategorier: Generelt