Jubii. Udsalget er startet, og jeg skal på indkøb. Ingen tvivl om det. Jeg har en lang, lang liste med ting, vi gerne vil købe på udsalg. Den dækker over et nyt, smart TV til underhylere. Og det er en stor spændvidde, vil jeg lige sige.

Jakker til begge køn

En, at tingene, som ligger rigtigt højt på vores liste, er jakker. Vinterjakker. Så vi skal ud og kigge på jakker til mænd og jakker til kvinder – lige her. Vi har nemlig begge to brug for en ny vinterjakke.
Vi vil også gerne have nye jakker til skiferien, men de er absolut ikke på udsalg lige nu. Det ved jeg, fordi alle skal på skiferie om få uger, så der er ikke en eneste skijakke på udsalg lige nu. Men det er muligt at finde en flot jakke til en mand, eller til en kvinde, fordi foråret ligger og venter lige om det næste hjørne.

Jeg har været ude, og windowshoppe for jakker til mænd. Der er mange flotte på udsalg. Jeg har faktisk lyst til at købe 2 eller 3 af de jakker, jeg har set, men det er vist overdrevent. Hvor mange jakker kan min mand bruge? Det betyder, at jeg er nødt til at overtale ham til at komme med mig på indkøb i næste uge, når han har fri. … Det bliver et projekt, som jeg ikke bryder mig om. Ikke desto mindre. Han SKAL med ud og vælge sin jakke.

Jeg bryder mig ikke om at tvinge min mand med mig på udsalg. Jeg ved, at han bare vil sige, ok, hvis du kan lide den, så tager vi den. Ja, det er ok, men når det handler om ham, vil jeg gerne have, at han selv er glad for tøjet, han går i.

Det er sket flere gange, at jeg har købt en pullover eller en jakke til ham. Han har aldrig haft det på, fordi han ikke bryder sig om det. Han er nemlig meget kræsen og den stil, han har lagt for 15 år siden, må ikke ændres. Men han siger aldrig, at det er et forkert indkøb, jeg har lavet. Det er jeg lidt sur over. Det er nemlig muligt at bytte varen. Han er bare for doven.

Så når jeg skal på udsalg, og kigge efter jakker til mænd, så ved jeg, at jeg står overfor en stor opgave. Jakken, jeg skal finde, skal passe til hans stil. Selvfølgelig. Men kunne han ikke bare prøve – en enkelt gang noget, han ikke lige synes, er hans stil?

Jeg ved godt, at han ikke vil have en jakke i sømandsstil. Jeg ved dog også, at det vil klæde ham ret meget. Men når han nu ikke vil. Han er stor, høj, vejer ca. 130 kg. Jeg kan ikke få ham til at tabe sig ca. 15 kg. Hvis jeg kunne få ham til at smide de, der 15 ekstra kilo, så er jeg sikker på, at han også ville kunne værdsætte en af de jakker, jeg finder til ham. Men han er en stor mand, og sådan er det bare.

Kategorier: Generelt