På en rejse til Californien vil de fleste mennesker gerne besøge San Francisco. Byen med de stejle gader er blevet udødeliggjort i utallige film og tv-serier igennem tiderne og indeholder flere af de største attraktioner i USA. Selvom byen må betragtes som er storby er mange af de spændene steder placeret centralt så man kan i løbet af få dage nå godt rundt i byen.

Byens største kendetegn er uden tvivl Golden Gate Bridge. Den kæmpe røde hængebro som ofte bliver brugt i film og skal opleves når man rejser til San Francisco. Man kan kører over broen i bil eller på en lejet cykel. Lige på den anden side af broen er der er stort udsigtspunkt hvor man udover en god udsigt til broen, kan spejder ind over San Francisco imponerende by midte.

I bugten ud for San Francisco finder man fængselsøen Alcatraz, som har huset nogle af USA´s største forbrydere igennem tiderne, hvor mafialederen Al Capone vel nok er den mest notoriske. Fængslet er for længst lukket og den lille ø er i dag blevet et yndet turistmål, hvor man kan gå runde i de gamle fængselsbygninger eller nyde udsigten ind over byen. San Francisco er et must hvis man er på rundrejse i Californien og gerne vil besøge en af USA´s mest imponerende storbyer

San Francisco rummer også China Town, som er et byområde hovedsageligt beboet af kinesiske emigranter. Når man befinder sig i kvarteret glemmer man hurtigt at man er i en af USA´s storbyer.

I øvrigt er nogle af de bedste biljagter i film gennem tiderne skudt i netop de stejle gader i San Francisco!

Kategorier: Generelt