Hør, hvad der skete for en god måneds tid siden: Jeg ledte efter en personlig coach. Ikke til fitness. Det kunne jeg såmænd godt bruge, men det var ikke lige det, jeg skulle.
Jeg skulle finde en coach, som kunne hjælpe min bror.  Altså coaching med formålet at levere ham en effektiv stressbehandling!

Stresser konstant

Han stresser for et godt ord. Han har travlt på sit arbejde og kan ikke slappe af. Hans kone spurgte mig, om jeg vil hjælpe hende. Hun fortalte, at hun har forsøgt at tale med ham om problemet, han har. Han er opfarende og urolig, når han er hjemme. Kan ikke tåle, at der går 5 minutter mere, end hvad han har planlagt. Og så sover han ikke. Børnene er lidt urolige og forsøger at undgå konflikter med ham.

Han har altid været et nervøst menneske, men lige nu er det vist helt galt. Det går ud over deres ægteskab. Min svigerinde er meget forstående over for ham, men hun har en grænse. Hun bad mig om at hjælpe sig, så de kan komme over på en bedre bane, hvor de kan nyde at være sammen som familie.

Coaching i Smilets By

Jeg søgte efter den bedste coach i Aarhus på nettet og fandt én, som er specialist i at behandle mennesker, som lider af stress. Jeg overvejede, om jeg skal ringe til coachen først og aftale en tid til min bror, eller om jeg skulle give ham telefonnummeret til coachen, så han selv kunne aftale en tid.

Det var en dum tanke. Selvfølgelig skal jeg ikke aftale en tid på hans vegne. Vi taler om en voksen mand. Jeg skal tale med min bror og forklare ham, at han har brug for hjælp. Og så skal jeg få ham til at forstå, at han må gøre noget nu, ellers er han på en virkelig forkert vej i sit liv. Han elsker jo sin kone og sine børn. Han må da kunne mærke, at der er noget helt galt. At min svigerinde beder mig om hjælp, må være et argument, han vil lytte til og tage aktion på.

Jeg ringede til min bror. Han var kort for hovedet, svarede hurtigt og kort. Afbrød mig flere gange. Jeg havde ikke hørt ham så negativ i lang tid. Jeg forsøgte at få ham ind i en dialog. Det tog noget tid. Jeg skulle lige først lade ham skælde ud, før han faldt til ro og begyndte at lytte til mig.

Da jeg fik lov til at forklare ham, at hans kone bad mig om hjælp, blev han fuldstændigt tavs. Lyttede. Jeg fortalte, at hun bad mig om hjælpe hende med at finde en coach til ham, som kan hjælpe ham med at håndtere stress. Han indrømmede, at han havde lagt mærke til, at tingene ikke er gode. Han ville gerne forsøge, selvom han ikke har tid.
Du har tid, fordi, hvis du ikke har den, så har du intet lige om lidt! Det handler om, at du skal lære at sige fra. På dit job. Det ved jeg, du har svært ved, men du skal altså lære det. Jeg gav ham navn og telefonnummeret til coachen i Aarhus.

Min svigerinde ringede op efter en måneds tid for at sige tak for hjælpen. Min bror har været hos coachen, og det går allerede bedre derhjemme.

Kategorier: Generelt