Vold er blevet en del af vores hverdag. Vi hører om det hver eneste dag. Fx så hørte jeg en forfærdelig historie om en ung mand, der blev banket til bankekød, fordi han bad en bilejer om ikke at parkere på pladsen, som er tilegnet bilister med handicap. Bilejeren, som ville parkere dér, var blevet helt tosset, og havde slået den unge mand synder og sammen. Nu kører der en retssag om hændelsen, og der er mange fortolkninger i medierne om, hvad der er sket, og hvorfor den unge mand blev tæsket.

Racisme?

Én udlægning er, at den unge mand ikke er af dansk herkomst, og derfor ligger racisme til grunde, for at han fik tæv. En anden udlægning er, at den unge mand var provokerende i sin anmodning til bilisten om ikke at optage pladsen til folk med handicap. En tredje udlægning er, at bilisten er psykisk syg, og kendt for at være voldelig.
Det er ikke helt til at finde ud af, hvad der i virkeligheden ligger til grund. Men det er et faktum, at manden blev slået alvorligt, næsen er brækket, og han er bange. Lægerne har sagt, han også har fået et slag i hovedet, som kan føre til varigt mén.

Erstatning?

Det fik mig til at tænke på, om han kan få en eller anden kompensation, eller erstatning.
Han var på arbejde, da det skete. Hans job er at hjælpe bilister, som vil parkere på supermarkedets parkeringsplads til at finde det rette sted. Samtidigt skal han køre de der indkøbsvogne på plads, så nye kunder nemt kan finde én. Er det en arbejdsskade? Jeg er ikke sikker på at det. Men det er helt sikkert, at han har været udsat for grov vold. Billeder i medierne viser et menneske, som er rødbederød i hele hovedet pga. slagene.

Jeg har læst, at det er muligt at få offererstatning, hvis man har været udsat for vold. Et overfald eller en voldtægt. Men ved han det? Ved han, at det skal anmeldes til politiet inden for 72 timer, så han har en sag? Ved han, at han kan få en beskikket advokat, som vil hjælpe ham med at få erstatning? Ved han, at vi har noget her i Danmark, som kaldes erstatningsnævnet, og som han kan henvende sig til for at få erstatning?

Helt sikkert er her tale om en strafferetssag, men alt det der udenom, som ikke optager medierne, kender vi nok til det? Hvor mange mennesker i Danmark ved, at de kan få offererstatning, hvis de bliver udsat for vold? At det ikke behøver at tage årevis. At de kan få gratis advokatbistand?

Gode erstatningsadvokater

Jeg er ikke sikker på, at det er ret mange. Jeg vidste det ikke, før end jeg blev så arrig over det helt absurde, i at man tæver en mand, fordi han beder om, at en bilist parkerer 15 m længere væk. Det var min arrigskab, som fik mig til at undersøge, hvad man kan gøre i den slags sager. Det var derfor, jeg opdagede, at man kan få offererstatning i sådanne tilfælde. Og her er gode erstatningsadvokater guld værd – bogstaveligt talt!

Kategorier: Generelt