Er du på jagt efter en god vaskemaskine, så vil de fleste nok tage direkte ud i Elgiganten og kigge efter maskiner, men problemet med dette at man køber maskiner ud fra nogle tal der står på den. Det er svært at vide præcis hvor god en maskine er, når man bare kigger på designet og de underlige specifikationer, så derfor er det mere relevant se efter test af vaskemaskiner først.

Her får du nemlig indblik i alle de ting som ikke står i salgstalen fra producenten og du kan dermed også afgøre hvad der er vigtigst for dig. Der findes nemlig ikke en enkelt model som bare vinder på alle parametre.

Det gode resultat

Nogle maskiner leverer et godt resultat, men er meget lang tid om at vaske. Andre er utroligt energivenlige, men til gengæld er vasken stadig ikke fuldstændig ren.

Der hvor du kan finde ud af alle disse ting er i magasinet TÆNK som har foretaget en test af vaskemaskiner, og er kommet med flere bud på gode modeller. Der er i alt 17 modeller og af alle disse, så vinder maskinen fra LG kaldet F1480QDS, som giver det klart bedste vaskeresultat.

Samtidig så regulerer den flot vandet alt efter hvor meget tøj man smider i maskinen og alt sammen til en fornuftig pris på kun 4.790 kroner. Det er dog ikke maskinen du bør vælge, hvis du er i en travl familie da vasketiden ligger på omkring 3 timer.

Vil du have de resultatmæssigt bedste modeller bør du i stedet vælge Miele W5825 eller W5828, som kun er forskellige på displaysiden. Her prisen dog også næsten dobbelt så dyr, nemlig 8.100 kroner det billigste sted.

Pas på med at købe brugt

Mange kan være fristet til at købe en brugt vaskemaskine, da der kan være en betydelig besparelse af hente. En maskine der er 1-2 år gammel kan sagtens koste det halve af nyprisen og er det eksempelvis en Miele maskine, så vil en normal levetid på 10-15 år ikke være ualmindelig.

Men problemet med at købe brugt kan være, at du ikke ved hvorfor folk vil sælge maskinen. Måske er der problemer med den eller måske der har været nogle ting som bare ikke var godt nok. Når de sælger den, så er det selvfølgelig ikke de ting de fortæller dig og derfor kan du komme til at købe katten i sækken.

Selvom du i princippet har juridisk ret til at returnere den, så er det langt mere besværligt når der er tale om privat køb af en brugt maskine. Køber du brugt så skal du i hvert fald være bevidst om den risiko du løber.

Kategorier: Generelt