Lørdag formiddag og jeg skal til det at gøre rent her i lejligheden. Jeg hader at gøre rent. Det er noget af det kedeligste jeg kender. Men jeg kan godt lide, at her er rent, og især når her lugter friskt. Udluftningen er vigtig, så jeg plejer at gøre rent for åbne vinduer. Frem med støvsuger, klude og sæbevand.

Kom i gang! Jeg åbner vinduerne i stuen og lægger mærke til, at de faktisk er ret beskidte. Det må jeg få gjort noget ved. I køkkenet og værelserne er det samme konstatering. Jeg skal vist finde tid til at få pudset vinduerne. Det bliver dog ikke i dag. I dag må jeg nøjes med den sædvanlige rengøring, fordi klokken 2 skal vi til fødselsdagsfest hos en af min søns klassekammerater. Og vi skal lige nå at købe en gave til ham inden.

Professionel vinduespolering

Mens jeg skubber støvsugeren hen over gulvene, spekulerer jeg på, om det egentlig ikke ville være at få en professionel til at ordne de vinduer. Solen skinner, foråret er på vej, og jeg er lidt betænkelig ved at skulle hænge ud over vindueskarmen, når jeg skal pudse dem udvendigt. Vi bor på 3. sal, så der er lidt for langt ned, hvis jeg skulle miste balancen. Men hvor finder jeg en vinduespudser på Vesterbro?

Kender jeg nogen her i ejendommen, som kan anbefale en vinduespudser? Jeg mener ikke, at jeg har set sådan en her i bygningen nogensinde. Og hvad vil det koste? Vi har mange af de der dannebrogsvinduer. 2 gange 2 fag med 8 ruder i køkkenet og værelserne. I stuen er det 3 gange 3 fag med 12 ruder – det bliver vist mange ruder, der skal pudses.

Vi voksne sidder til inde i køkkenet hos fødselsdagsbarnets forældre. De har lavet nogle lækre sandwich med tun og kylling, som vi spiser. Børnene har fået burgers og cola og energien, det har givet dem, omsættes nu til grin og leg. Herude i køkkenet sludrer vi om vejret, dagligdagen. Vi taler også lidt om skolen og om sommerferieplanerne.

Hele Københavns vinduespudser

På et tidspunkt fortæller jeg om mine beskidte vinduer. Kender I mon en god vinduespudser på Østerbro, som I kan anbefale? Ved i hvor meget det koster at få en vinduespudser til at ordne vinduerne på 3. sal? Der er jo mange vinduespudsere i København – men de siger, at MEM Polering er den bedste vinduespudser i hele København

En af de andre drenges mor fortæller, at hun kender én, men hun kan bare ikke huske, hvad firmaet hedder. Prisen ligger vist på omkring 300 kr. for et vindue. Hun tilbyder mig at finde nummeret til firmaet, hun bruger. Jeg giver hende mit telefonnummer. Det vil være dejligt at få.

Lørdag aften er vi hjemme igen efter en sjov og hyggelig eftermiddag. Jeg trækker gardinerne for, så jeg ikke bliver mindet om, at vinduerne bør pudses. Vi hygger os i stuen foran fjernsynet.
Min mobil ringer. Det er hende, som kender et vinduespudserfirma.

Hun fortæller, at hun ikke kunne finde nummeret til dem, men at hun har fundet dem online, og på deres site kan man se, hvor meget det vil koste. Bare søg vinduespudser på Østerbro, så dukker de op. Tak, det vil jeg gøre god idé. Hvorfor havde jeg ikke tænkt på det selv?

Kategorier: Generelt